Osmanlı Bahçeleri

BOTANİK BAHÇESİ TASARIM ATÖLYESİ: "OSMANLI BAHÇELERİ" 

Çalıştay kapsamında, seçilen alan üzerinde 1 gün süre ile lisans ve yüksek lisans öğrencileri tarafından yürütülecek tasarım atölyesi gerçekleştirilecektir. Belirlenen ‘Osmanlı Bahçesi’ teması doğrultusunda seçilen alanın büyüklüğüne göre 1/500 ya da 1/1000 ölçekli proje süreci yürütülecektir. Bu kapsamda, katılımcı öğrenci sayısı dikkate alınarak, 3-4 kişilik gruplar halinde tasarım önerileri gerçekleştirilecektir. Alan incelemesi, Botanik bahçesi hakkında bilgilendirme ve tasarım örneklerinin incelenmesinin ardından Düzce’nin iklimsel özellikleri ve arazi yapısı özelinde tasarım alanı içerisindeki kullanımlar tanımlanacak ve bu tanımlara uygun bitki çeşitliliğine ilişkin bitki listeleri oluşturulacaktır.

 
Prof. Dr. Halim PERÇİN
Araş. Gör. Faruk SARIHAN
Araş. Gör. Ecem HOŞGÖR

KATILIMCILARIN YAPMASI GEREKENLER

1. A0 Mevcut Düzce Botanik Bahçesi altlığı öğrencilere sayısal ya da kopya olarak dağıtılacaktır

Katlımıcıların  atölyeye katılımları sırasında

2. A0 eskiz kağıdı

3. Dizüstü Bilgisayar

4. Kurşun kalem, Boya kalemleri, flamaster (farklı renkler), 45 ve 60 derecelik gönyeleri ile gelmeleri

Katılımcıların SADABAD ve TÜRK BAHÇELERİ kitaplarını inceleyerek atölyelere gelmeleri gerekmektedir.

SADABAD (76 Mb)

TÜRK BAHÇELERİ (192 Mb)

Not: Açılan sayfada sağ üst köşeden Download seçeneğinden indiriniz.

Prof. Dr. Halim PERÇİN

 

1953 yılında Çankırı’ da doğdu, İlk orta ve Lise eğitimini Ankara da tamamladı 1976 yılında Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümünden mezun oldu. İlk olarak Ankara Belediyesi sonra Topraksu Merkez Araştırma Kurumunda Çalıştıktan sonra 1978 yılında Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümüne Asistan olarak girdi. 1982 yılında doktor, 1987 yılında yardımcı doçent, 1990 yılında doçent, 1997 yılında ise profesör ünvanlarını aldı.

Peyzaj Mimarisi Derneği Yönetim kurulu içerisinde uzun yıllar görev yaparak Peyzaj Mimarları Odası kurulması çalışmalarında etkin görevler aldı. Peyzaj Mimarları Odası 0001 nolu üyesidir.  Halen Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü öğretim üyesi olarak görevini sürdürmektedir. Peyzaj Tasarımı konusunda çok sayıda proje çalışmalarını yürütmüş ya da içerisinde yer almıştır.